17:32
299
Підприємці з Чернігівщини Василь Кондаков та Валентин Баженов випікають хліб за старовинними монастирськими рецептами.
А розпочалося все з того, що Василь познайомився у храмі УГКЦ Чернігова з отцем Романом Халусом. Від монаха й довідався, що в монастирях печуть хліб за старовинними рецептами.
Півроку чоловіки їздили по обителях Західної України та Угорщини, молились з ченцями, і хліб разом пекли.
Привезли аж 36 рецептів, усі тримають в секреті. Спочатку спробували пекти хліб вдома. Потім облаштували мініпекарню у Мені. Відкрили її у 2019 році.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА НІЖИНЩИНІ ВИВЕЛИ ТА ВИРОЩУЮТЬ СВІЙ ВЛАСНИЙ СОРТ САЛАТУ
«Використовуємо все натуральне. Борошно із зерна, вирощеного без хімії, яке знайшли в Харкові, закваску – з Італії, її вміємо робити й самі, як монахи навчили. Не додаємо ніяких добавок, консервантів, розпушувачів.
Випікаємо вироби на заквасці зі слив з додаванням різних трав, з висівками, гірчичний, кукурудзяний хліб, томатні хлібці, печиво, пиріжки та булочки» , – розповідають підприємці.
Джерело — visnyk.lutsk.ua
Фото з мережі
Источник: val.ua