З початку січня у чернігівських дитсадках та школах удосконалили меню – у стравах, які споживають діти, зменшили кількість цукру та солі і збільшили частку фруктів та овочів.
Про це під час розширеної наради у мерії повідомив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура.
«Зменшилася кількість цукру та солі, більше додано фруктів та овочів. Загалом змінено підхід до готування страв», – пояснив чиновник.
Він додав: на вході до дитячих закладів вивішують меню, аби з ним могли ознайомитися усі зацікавлені.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА 10 ГРИВЕНЬ У ШКОЛАХ ТА 8 У ДИТСАДКАХ: У ЧЕРНІГОВІ ВИКОНКОМ ПОГОДИВ ПІДВИЩЕННЯ ЦІН НА ХАРЧУВАННЯ
На нараді стало відомо, що фінансовий стан КП «Шкільне» міської ради, яке постачає продовольство до навчальних закладів, покращився. Його новий директор Віталій Лосєв доповів: заборгованість підприємства скоротилася з 8 мільйонів гривень до 6,5 мільйонів.
Нагадаємо, що з 4 січня, через подорожчання продуктів та зростання мінімальної зарплати, вартість харчування у дитсадках та школах Чернігова збільшилася на 7-10 гривень. До меню дитячих їдалень додали страви, розроблені «зірковим» кухарем Євгеном Клопотенком.