За інформацією: Суспільне Чернігів.
Ольга Люліна. Суспільне Чернігів
Точку з вуличною їжею Ольга відкрила на центральному ринку в Чернігові у 2023 році. Три тижні тому — другий заклад, на проспекті Левка Лук’яненка.
"Розширитися мені довелося через дівчат, які в мене працювали у Бахмуті. Вони дуже просили, щоб я їх забрала. Через них я ризикнула написати грант. Я була дуже здивована, коли мені одобрили грант, сказали, що цікава ідея і пробуйте. По кочкам побігла галопом. Давай відкривати, шукати місце", — розповіла Ольга.
Ольга готує їжу. Суспільне Чернігів
Жінка отримала гроші за програмою "єРобота". За них вона купила обладнання та меблі. Також із закупівлею необхідного допомогли благодійники. За грантом Ольга працевлаштувала двох людей: дівчину з Бахмута і свого сина Данила. Хлопець розповів, що готує з 10 років.
"І вдома готував, і загалом у сфері обслуговування я з 15 років підпрацьовував. Ми смажимо зараз наші лаваші, ми їх робимо самі, за нашою власною рецептурою. Таких, як у нас, ви ніде не знайдете".
Данило Люлін. Суспільне Чернігів
Взяти на роботу Ольга хоче теж когось із переселенців. Зараз, розповідає жінка, аби все встигати, їй доводиться працювати майже цілодобово і без вихідних.
"О 05:00-06:00 ранку – треба встати, лягаю о 01:00 ночі. Чотири, п'ять годин сну – і все, досить. (Сміється) Це такий важкий життєвий момент, який треба пережити. Поки все не налагодиться. Я уже зараз подала заявочку, щоб ще нам дали працівника, у центр зайнятості", — каже Ольга Люліна.
Вперше до закладу прийшов Назар Присяжний. Каже: про нього почув від знайомих і вирішив спробувати "олабахи", які йому рекомендували.
"Ола Бахмут – це нам також розповідали друзі, що власниця цього шикарного закладу переїхала сюди, вони переселенці, відкрили точку. Сподіваюсь, що вона буде користуватися дуже великою популярністю у майбутньому".
Назар Присяжний. Суспільне Чернігів
Ольга говорить: хоч зараз їй і важко починати все заново, але єдине, про що вона мріє, – це закінчення війни і наша перемога.
Читати ще
Читати ще Відтік людей та контроль: що заважає розвиватися бізнесу на Чернігівщині та в якому він стані