Блендери є незамінними помічниками на кухні кожної господині, адже вони забезпечують подрібнення їжі, прискорюють приготування однорідного пюре, мусів, емульсій, дозволяють ефективне змішування та звивання різноманітних коктейлів та інших напоїв. За потреби блендери можна використовувати для подрібнення горіхів та зелені, розколювання льоду тощо. Виконання більшості функцій блендерами, які можна замовити та придбати на сайті мережі магазинів побутової техніки https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/blendery.html, досягається завдяки використанню спеціальних насадок, які зазвичай входять в комплектацію вказаних електричних приладів або їх можна придбати додатково в спеціалізованих магазинах.
В чому особливості ручних (занурюваних) моделей блендерів
Всі типи блендерів в залежності від конструкції можуть бути занурюваними та стаціонарними. Використання ручних занурюваних блендерів дозволяє подрібнювати м’які та попередньо відварені продукти для отримання консистенції пюре. Конструкція занурюваних моделей передбачає наявність подовженого руків’я, на нижньому кінці якого кріплять спеціальну насадку, за допомогою якої відбувається подрібнення продуктів та окремих інгредієнтів блюд (зазвичай комплектація ручного (занурюваного) блендера не передбачає використання спеціалізованої посуди, тому для насипання продуктів можна використовувати будь-яку посудину з глибокими стінками. Режим роботи ручного блендера обирається за допомогою спеціальних кнопок, які розміщені у верхній частині подовженого руків’я.
Серед переваг ручних (занурюваних) блендерів їхні користувачі відзначають:
- досить просту та зручну комплектацію пристрою, яка дозволяє швидке збирання кухонного приладу для експлуатації та розбирання після завершення процесу подрібнення продуктів;
- невеликі габарити електричного побутового інструменту, які дозволяють його комфортну експлуатацію та безпечне зберігання в будь-якій шухляд чи полиць кухонного гарнітуру;
- зручність у використанні для подрібнення дрібних продуктів, включно зі спеціями, зеленню, сухофруктами та насінням.
Завдяки подовженому руків’ю ручний блендер можна ставити в посудині під різними кутами, досягаючи максимально однорідного стану подрібнюваних продуктів, напівфабрикатів та спецій.
Чому в окремих випадках варто віддавати перевагу стаціонарним блендерам
Комплектація стаціонарного блендера передбачає використання спеціальної чаші, в якій відбувається подрібнення окремих продуктів за допомогою підставки, яка містить ножі, що використовуються при подрібненні чи збиванні. До переліку стаціонарних блендерів часто відносять різноманітні моделі шейкерів, які використовуються для приготування смузі чи вишуканого коктейлю.
Головною перевагою стаціонарних побутових приладів є можливість їхньої автономної роботи, де непотрібно підтримувати руків’я блендеру, а достатньо всього лиш завантажити потрібні продукти в чашу та включити відповідну опцію робочого режиму.