У Чернігові на фестивалі українських традицій «Де коза ходить, там жито родить» зварили 200 літрів українського борщу, запис про який стане першим у започаткованій у місті власній Книзі рекордів.
Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступник начальника управління культури і туризму міської ради Катерина Литвин.
«Двісті літрів борщу зварено чернігівською кейтринговою компанією «Банда вкуса», тож саме вона і стане першим номінантом Книги рекордів Чернігова, яку ми започатковуємо», — сказала Литвин.
За її словами, борщ варився під наглядом гості з Києва, дослідниці української кухні Олени Брайченко. У ході інтерактиву, який проходив під час приготування страви, вона розповіла, що в традиційний сіверський борщ раніше додавався білий цукровий буряк.
Звареним у великій каструлі борщем пригостили всіх охочих. Страву приготували з традиційних компонентів із додаванням квасолі, м’яса та сала.
Святкові заходи в Чернігові проходили в суботу в новорічному містечку на Красній площі міста, де встановлена головна ялинка. Розпочиналися вони з концерту «Щедрик» за участі місцевих народних аматорських хорів «Десна» та «Калина». Продовжили програму етно-гурти «Баламути» та «Ясно-Красно», виступи яких стали основою фестивалю «Де коза ходить, там жито родить». Запрошені в Чернігів артисти не тільки співали обрядові пісні на сцені, а й проводили танцювальні майстер-класи, створювали «живі» фотозони, вітали присутніх із новорічними святами.
Источник: format.cn.ua