Дитинство заведено вважати безтурботною порою. І в багатьох людей про цей час – найтепліші спогади. А ще багато хто з нас, уже в дорослому житті, пам’ятає незабутній смак страв, які вміли готувати лише бабуся чи мама.
Тож смаки яких страв родом із дитинства, що, можливо, є сімейними стравами, пам’ятають відомі чернігівці?
Сергій Гривко, народний депутат України
Борщ – найкраща родинна страва! Також треба, щоб до борщу обов’язково було сало, цибулька і гріночки.
Марина Семененко
У нас традиція – млинці щонеділі. У дитинстві моїм топдесертом був мокрий хліб із цукром, молоко. А з народних страв памʼятаю, як пробувала типу деруни, але готуються в горщику. Зі шкварками. Не памʼятаю назви, сама не готую таку страву, бо вже вісім років не їм мʼясного.
Олена Терещенко, письменниця
Пригадую з дитинства, моя бабуся Лідія пекла просто неймовірні пиріжки з різними начинками. Вся квартира була просякнута цими пахощами. А я полюбляла тягати їх просто з дека, гарячі, хоч бабуся й казала, що то шкідливо. Моя подруга, з якою ми часто ходили в гості до бабусі, досі згадує ті пиріжки
Мама пече чудові тортики і тато в неї навчився. Тепер повністю взяв цю ініціативу в свої руки і торти на свята пече сам.
А от я родинний досвід не перейняла, готувати не дуже люблю. Хазяйка з мене така собі. Тож краще змішую слова та закручую сюжети, аніж кулінарні інгредієнти
Хоча іноді під настрій вишукую якісь несподівані оригінальні салати або рецепти напоїв, особливо полюбляю експериментувати зі спеціями. Мабуть, це чимось схоже на зіллєваріння.
.